"Minden gyermek egy művész. Csak az a kérdés, hogyan maradjunk művészek, ha egyszer felnövünk."

/ PABLO PICASSO

Picasso
 
Frida A Fordíts!

 ARTISTKIDS

- élmény és értékteremtés
a művészet erejével

Küldetésünk, hogy a gyermekek a művészetek szeretetén keresztül fedezzék fel a világot, ismerjék meg azokat a kiemelkedő művészeket és alkotásaikat, melyek maradandót alkottak a képzőművészet területén. Élményalapú programsorozatot kínálunk, mely egyedi és kreatív.

Miben különbözik az Artistkids a többi gyermekeknek szóló vállalati rendezvénytől? Újszerű, a művészetek iránt elkötelezett programokat ajánlunk, melyet képviselni vállalati szinten is igazi cégér. Lépjünk ki a megszokottból, közös értéket teremtve!

 
 

Gyermekek számára is izgalmas
céges családi nap?

NANÁ!

A művészet menő! Keress minket és mi megszervezzük rendezvényeid gyerekprogramját munkahelyeden, vállalatodnáll. Legyen szó családi napról, gyereknapi programról vagy télapó ünnepségről.
Egésznapos programterv a művészet megismertetésével kreatív, Waldorf és Rogers módszerekkel.

 
 
 

Nyári tábort szeretne?

NEM AKADÁLY!

A kollégáitok gyermekei elmélyülhetnek a művészet izgalmas és érdekes világában játékos és kreatív módon. 5 napos tematika szerint vesszük végig a művészeti korszakokat, azok híres művészeit és alkotásaikat fejlesztő módon.

A gyerekeknek nem csak egy jó élmény a táborunk, hanem fejlődnek és művészeti tudásra tesznek szert a napok előrehaladtával. Foglalkozásainkon értéket adunk át a gyerekeknek. A hét végére albumba rendezzük műveiket, alkotásaikat, így a szülők számára is kézzel fogható emléket ad gyermekük művészeti kibontakozása.

Mona Lisa Fordíts!
 
 

Csapatunk

Kiss Györgyi Rita Fordíts!

Kiss Györgyi Rita

Artistkids alapító

2007-ben a budapesti Hundertwasser kiállításon fogalmazódott meg bennem először a gondolat, hogy a művészeteket, a képzőművészet csodálatos világát jó lenne még közelebb hozni a gyerekekhez olyan módszerek segítségével amelyekkel itthon még nem találkoztam.

Később megszállottan kezdtem utazni Londonba, Párizsba és szerte a világban, ahol többször bejártam az általam kedvelt múzeumok sorát és a bőröndömet telerakva hoztam magammal a gyermekeknek szóló, művészeti témájú könyveket, játékokat, hogy az akkor még hároméves kislányomnak megmutathassam ezt az izgalmas világot.

 

TOVÁBB Tovább

Kifejlesztettem általa egy módszert, ami működött, ami izgalmas volt számára és befogadható. Inspiráltam és Ő így még inkább inspirált engem. Ezt követően már tudatosan és elmélyültebben foglalkoztam ezzel a témakörrel. Elkezdtem más szemüvegen keresztül nézni a múzeumokat, figyeltem, tanultam, gyűjtöttem, magamba szívtam mindazt amit tovább lehet adni a gyerekeknek.

A kultúra átadásának egy módját óvodai csoportokon is fejlesztettem és nyitottságuk, játszva tanulásuk, szintén pozitív eredményeket hozott és további visszaigazolást adott.

Sokat jelent számomra a magyar képzőművészet és a kortárs magyar festők munkássága. Jómagam is lelkes gyűjtő vagyok és szívből remélem, hogy ezzel a kezdeményezéssel a gyerekeket sikerül oly módon is közelebb hozni ehhez a csodavilághoz, hogy általa megteremtse és gazdagítsa a jövő lelkes gyűjtőinek, műértőinek és műkedvelőinek sorát.

Az Artistkidsben, ami egy álom megvalósulását jelenti, sokaknak hálás vagyok, a belém vetett bizalmukért, nyitottságukért és a képzőművészet iránti elkötelezettségükért egyaránt. Mégis a legnagyobb köszönettel kislányomnak, Aidának tartozom, aki mindig is hitt bennem és inspirált. Köszönöm Mazsola!

 

KEVESEBB Kevesebb

 

Kiss Patrícia Fordíts!

Kiss Patrícia

Artistkids társalapító, kreatív foglalkozás vezető

Olyan családban nőttem fel ahol a kultúra es a művészet a mindennapok részét képezte. Nagy hatással volt rám édesapánk költészete és nagyapánk könyvtára, mely tele volt a műveszettörténet és a képzőművészet kultikus darabjaival.

Most mégis a szívemhez közel álló, számomra legfrappánsabb gondolattal mutatkoznék be nektek: A művészet mindig a lázadásból születik. Legyünk gyerekek vagy akár felnőttek, válasszuk meg szabadon akár a színeket, akár a formákat, vagy az anyagot, a lényeg az hogy nyissunk az újra, mely egy művészeti tőről fakad és hozzuk létre általa önmagunkat.

 

Horváth Fanny

Horváth Fanny

Konduktor, fejlesztő pedagógus

A Pető Intézetben végeztem konduktor-óvodapedagógusként 2016-ban. Kognitív-, és mozgásfejlődésben visszamaradott gyermekek fejlesztésével foglalkozom. Az Artistkids csapatában az SNI, ADHD és autizmussal élő gyerekek szakmai tanácsadójaként veszek részt.

A művészet az érzelmek egyik leggyönyörűbb kifejező eszköze. Elengedhetetlen a fejlődésünkben a zene, a költészet és valamilyen fajta alkotási tevékenység. Fontos, hogy egy gyermek részesüljön a művészet által kínált lehetőségekben, a közösséghez való tartozás átütő erejében, a koncentrációs képességek fejlesztése által, a kreativitás szárnyalásának megtapasztalásával. A művészet mindenkié, mint ahogyan a sajátos nevelési igényű gyermekeké is. Minden gyermek más, minden gyermek egy egyéniség. Megfelelő differenciálással (azaz hogyan módosíthatunk a feladatokon a különböző képességű és fejlettségi szintű gyerekekkel foglalkozva) minden gyermekhez megtalálhatjuk az alkotáshoz vezető utat. A sajátos nevelési igényű gyermekeknek különösen szükségük van a figyelemre és türelemre. Az Artistkids lehetővé teszi e gyermekek számára is, hogy részt vegyenek ebben a csodálatos utazásban, ahol a zene és az alkotási vágy összeolvad, majd születik általuk egy csoda. Hallgatni egy adott korszak zenei repertoárját, megismerni a neves művészeket/festőket, számtalan fejlesztési lehetőséget rejt magában. A zene-, és művészetterápia fejleszti a gyermekek beszédfejlődését, javítja a koncentrációs-,és motoros képességeket, felébreszti a gyermekben az alkotási vágyat, ami majd felnőtt korában is elkíséri.

 

Szabó Réka

Szabó Réka

Animátor

A gyerekek menők! Én ebben és bennük hiszek. Igazi gyermekközpontú embernek vallom magam. Pályámat is ennek szellemében választottam. Mindig is vonzottak a művészetek, a történelem. Gyermekkorom óta foglalkoztatott a képzőművészet, imádtam múzeumokba járni.

A kreativitás központi szerepet tölt be az életemben, épp ebből kifolyólag elvégeztem egy textiltervező és modellrajzoló képzést is. Közreműködtem különböző gyerektáborok szervezésében, lebonyolításában. Jelenleg az ELTE magyar – történelem tanári szakos hallgatója vagyok. Az Artistkids számomra egy olyan szemléletformáló, merőben új program itthon, amelyhez a legnagyobb örömmel csatlakoztam. Találkozhattok velem a foglalkozások alkalmával, a múzeumi kalandozásokon és a merőben új szülinapi partikon, amiket egyenesen neked szervezünk!
Upsz! Elszóltam magam, Ilyen is lesz! ;)

 
 

"Ha zsenit játszol, azzá leszel!"

/ SALVADOR DALI

Dali
 
 
Girl with pearl necklace Fordíts!

Kapcsolat

Írj nekünk vagy keress minket telefonon, ha bármilyen további kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal!

Kiss Györgyi Rita
email: info@artistkids.hu
mobil: +36 30 611 2650

Facebook Facebook.com/artistkids.hu

Instagram Instagram.com/artistkids.hu

 
 
Top